Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ چند روز پیش بود که عبدالصمد خرم‌آبادی، معاون دادستانی کل کشور و دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه اعلام کرد که تعداد ۳۰ میلیون و یکصد هزار نفر از طریق فیلترشکن‌های هاتگرام و تلگرام طلایی فیلتر تلگرام را دور می‎زنند و اینترنت بدون فیلتر این شبکه‌های اجتماعی را وزارت ارتباطات تامین می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
بعد از این سخنان، روز گذشته سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل در خصوص سرورهای نسخه‎های فارسی شبکه اجتماعی تلگرام گفته بود: متأسفانه کمترین حمایتی از شبکه‌های داخلی نشده و سرورهای تلگرام، در اختیار هاتگرام و طلاگرام قرار گرفته است؛ در صورتی که می‌توانستند آنها را به پیام‌رسان‌های‌داخلی بدهند.
وی همچنین اعلام کرده بود سرورهای هاتگرام و طلاگرام در طبقه نهم ساختمان مرکز امام(ره) وزارت ارتباطات قرار دارند و شما با مراجعه به طبقه نهم ساختمان دیتاسنتر مرکز امام خمینی(ره) می‌توانید ببینید سرورهایی که برای تلگرام بوده، در اختیار هاتگرام و طلاگرام قرار گرفته است؛ در صورتی که می‌توانستند آنها را به شبکه‌های اجتماعی بومی بدهند، اما ندادند.
بعد از اعلام این سخنان بود که روابط عمومی وزارت ارتباطات واکنش نشان داده و ظهر امروز 25 تیرماه با ارسال دعوتنامه‌ای از رسانه‌ها خواست تا از مرکز مخابراتی امام خمینی بازدید و خودشان در مورد ادعای وجود سرورهای نسخه‌های غیررسمی تلگرام از جمله هاتگرام و طلاگرام در طبقه نهم ساختمان شرکت ارتباطات زیر ساخت، از این جریان اطلاع کسب کنند؛ بازدیدی که در آن مشخص شد سرورهای پیام‌رسان‌های غیررسمی تلگرام در طبقه نهم این مرکز وجود ندارد.
سهراب آق‌بیات، مدیرکل کنترل و پایش شرکت ارتباطات زیرساخت، در این بازدید از ساختمان شرکت ارتباطات زیرساخت، میدان امام خمینی(ره)، که با حضور خبرنگاران برگزار شد، گفت:‌ طبقه نهم ساختمان ارتباطات زیرساخت محل استقرار سوئیچ تلفن‌های ثابت و بین‌المللی است؛ به شکلی که سرور پیام‌رسان‌های غیررسمی داخلی که ادعای نصب آنها در این طبقه مطرح شده بود، در این مکان وجود ندارد.
در ابتدای این بازدید از بخش‌های مختلف طبقه نهم این ساختمان ازجمله سالن سوئیچ تلفن‌های ثابت بازدید به عمل آمد. این سالن وظیفه ارتباط تلفنی بین‌شهری میان تهران و سایر شهرها را پشتیبانی می‌کرد.
در ادامه این بازدید، آق‌بیات با بیان اینکه سالانه حدود یک میلیارد دقیقه ارتباط بین‌شهری در این مرکز پشتیبانی می‌شود، اظهار کرد:‌ بسته به ایام مختلف سال، میزان ارتباط بین‌شهری متفاوت است و این مرکز مجموع سوئیچ ارتباط بین‌شهری را حمایت می‌کند.
وی در پاسخ به پرسش‌های خبرنگاران مبنی بر امکان جابه‌جایی سرور پیام‌رسان‌های داخلی، گفت:‌ در طبقه نهم این مرکز، سرور هیچ یک از پیام‌رسان‌های بومی مستقر نبوده و امکان جابه‌جایی سرورها نیز به آسانی وجود ندارد؛ جای تعجب است که مقام مسئولی این سخن را گفته باشد.  
مدیرکل کنترل و پایش شرکت ارتباطات زیرساخت، در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر جابه‌جایی سرورهای آی بی ام در سال گذشته، گفت:‌ جابه‌جایی سرورها شدنی است، اما به آسانی امکان‌پذیر نیست. آنچه در این بازدید مهم است، نبود سرور پیام‌رسان‌های غیرسمی است و شما هم می‌توانید از تمامی قسمت‌های این طبقه که ادعای وجود سرور پیام‌رسان‌ها در آن وجود دارد، بازدید کنید.
در انتهای این بازدید، بخش غربی طبقه نهم این ساختمان نیز به خبرنگاران نشان داده شده که در آن سوئیچ بخش‌های ارتباط بین‌الملل وجود داشت و در این مورد نیز مدیرکل کنترل و پایش شرکت ارتباطات زیرساخت بخش‌های مختلف این سالن را برای خبرنگاران تشریح کرد که در این بخش نیز خبری از سرورهای نام‎برده شده نبود و این بازدید نشان داد که هیچ سروری در طبقه نهم این ساختمان وجود ندارد. البته بازدید از سایر طبقات برای خبرنگاران ممکن نبود و گفته شد که برای بازدید از طبقات دیگر نیاز به مجوز است و تنها این طبقه که اعلام شده بود در آن سرورهای طلاگرام و هاتگرام وجود دارد بر روی خبرنگاران بازگشایی شده بود.
البته این موضوع‌ امروز واکنش محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات را هم به دنبال داشت. وی در حاشیه مراسم تفاهم‎نامه وزارت ارتباطات با کمیته امداد درباره تامین مالی کسب و کارهای نوپا، ضمن رد این ادعاها با طعنه به صحبت جلالی درباره ماجرای دزدیده شدن ابرها گفت: شاید نشود دزدی ابرها را ثابت یا رد کرد، اما نبودن سرور در طبقه نهم ساختمان امام(ره) را می‌شود، ثابت کرد. ما امروز از روابط عمومی خواسته‌ایم ساعت ۱۴، از خبرنگاران دعوت کند تا بروند و طبقه نهم ساختمان امام را بازدید کنند و نتیجه را به قضاوت افکار عمومی بگذارند.
جهرمی درخصوص اظهارات مطرح‌شده نسخه‌های غیررسمی تلگرام نیز بیان کرد: برخی یک بار می‌گویند سرور در طبقه نهم است؛ یک بار می‌گویند اینترنتش را وزارت ارتباطات تامین می‌کند. خوب، همه اینترنت کشور را ما تامین می‌کنیم. نمی‌شود حرف‌های بی‌ربط بزنیم و صحبت‌هایی مطرح کنیم که مبنایی نداشته باشد. در بحث نسخه‌های غیررسمی هم کسانی که در این مسئله در مرکز ملی ورود کردند، گفته‌اند اینها در دوران گذار باشند تا توانمندی لازم ایجاد شود. این به ما برنمی‌گردد، ما نظرات خودمان را شفاف گفته‌ایم. نمی‌دانم چرا آقایان هر از چندگاهی می‌آیند و صحبت‌های این گونه مطرح می‌کنند، فضاسازی می‌کنند و با اهداف سیاسی این حرف‌ها را می‌زنند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا فناوری اطلاعات وزارت ارتباطات هات گرام طلاگرام آذری جهرمی سردار جلالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۰۲۱۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اینترنت ۴G نوکیا به ماه می رود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپیس، قرار است طی ماموریت IM-۲ شرکت Inituitive Machineسخت افزاری برای یک نسخه ساده از شبکه ارتباط اینترنتی به فضا پرتاب شود و روی قطب جنوب ماه فرود بیاید.

تجهیزات نوکیا که در اصل یک جعبه شبکه ارتباطی است، لندر ماه Nova-C را با کاوشگر MAPP و ابزار جهنده Micro-Nova ساخت همین شرکت مرتبط می کند و به این ترتیب قابلیت های شبکه اینترنتی در مسافت های کوتاه و طولانی آزموده می شود.

تیری کلاین رییس Bell Labs Solutions Research در نوکیا در بیانیه ای اعلام کرد: ارتباطات نیز مانند سرپناه، غذا و تجهیزات حیاتی بخشی مهم از هر ماموریتی است که به مریخ انجام می شود. با ایجاد یک شبکه اختصاصی در فضا، ما از همان فناوری‌های پیشرفته‌ای بهره می‌بریم که میلیاردها تلفن هوشمند را روی زمین به هم متصل می‌کنند.

در سال ۲۰۲۰ میلادی ناسا قراردادهایی با ۱۴ شرکت امضا کرد تا فناوری های نوین برای پشتیبانی از برنامه آرتمیس را توسعه دهند. نوکیا ۱.۴۱ میلیون دلار دریافت کرد تا نخستین شبکه سلولی روی ماه را بسازد. این شرکت به جای توسعه فناوری های جدید، سخت افزارهای فعلی را برای محیط ماه سازگار کرد.

اگر همه چیز طبق برنامه ریزی پیش برود، شبکه ۴G/LTE نوکیا روی ماه پهنای باند بیشتری نسبت به سیستم های فرکانس بسیار بالا(UHF) فراهم می کند که برای ارتباطات فضایی توسعه یافته اند. این امر نه تنها ارتباطات بین فضانوردان بلکه برای سیستم های رباتیک خودران روی ماه را تسریع می کند. علاوه بر آن شبکه مذکور به تدریج برای مریخ سازگار می شود و در آینده به ۵G ارتقا می یابد.

کد خبر 6092059 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • زیرساخت‌های ورزشی شهر صدرا تقویت می‌شوند
  • کاهش فرآیند صدور گواهی پایان کار ساختمان در شیراز
  • حفظ چنار ۸۰ ساله در پروژه احداث سرای محله باغ فردوس | ببینید چطور گوهر سبز در دل ساختمان ۵ طبقه زنده ماند
  • ماجرای استفاده اسرائیل از سلاح گرمافشاری
  • ریزش آوار ساختمان قدیمی ۳ طبقه روی ۲ کارگر + عکس
  • فرآیند صدور گواهی پایان کار ساختمان تسریع شد
  • اینترنت ۴G نوکیا به ماه می‌رود
  • بازدید هیات تجاری هرمزگان از بندر کانتینربری شانگهای چین
  • اینترنت ۴G نوکیا به ماه می رود
  • تکمیل زیرساخت‌های شهرک دارویی بیضا شتاب می‌گیرد